Seminars

Gratis presentaties over meditatie, ayurveda, bouwkunde, etc. voor een breed publiek

Wij nodigen u uit om gratis kennis te nemen van de activiteiten
op de campus in Vlodrop. In verschillende seminars leert 
u meer over natuurlijke gezondheidszorg, bewustzijnsontwikkeling, yoga 
en Vedische architectuur (bouwen in overeenstemming met de natuurwet).

Soms zijn de seminars in het Engels. Mocht iemand vertaling nodig hebben, bestaat de mogelijkheid dat wij daarvoor kunnen zorgen. Wilt u dat dan a.u.b. aangeven in een e-mail.

De seminars beginnen steeds om 14.00 uur en duren ongeveer een uur. Daarna is er nog tijd voor vragen en een drankje. Ze vinden plaats in het bezoekerscentrum op het terrein van MERU Vlodrop Station 24, Vlodrop.

Graag aanmelden per e-mail: MERUseminars@Maharishi.net

De thema’s en data voor de volgende seminars:

 

zaterdag 4 februari 2017
Preventieve gezondheidszorg: Maharishi AyurVeda
De basisprincipes van de eeuwenoude, natuurlijke en preventieve gezondheidsleer Ayurveda komen aan de orde. Hoe kan ziekte worden voorkomen? Wat is uw constitutie-type? En wat betekent dat voor uw gezondheid? Praktische kennis, tips en recepten ter bevordering van een gezond en vitaal lichaam en een evenwichtige geest.
Docent: Conny Postel  

 

zaterdag 4 maart 2017
Wonen en Welzijn: Vedische  Architectuur
Wat is het effect van wonen in overeenstemming met de natuurwet op je gezondheid? De basisprincipes van de oriëntatie van een huis en de ligging van de kamers komen aan de orde. Ook de redenen waarom een bepaalde  ligging wordt geadviseerd. Foto’s en filmpjes van huizen die wereldwijd op deze manier gebouwd zijn, zullen dit alles illustreren.
Docent: Sjoerd Vos   (Seminar is in het Engels*)

 

zaterdag 1 april 2017
Yoga Asana’s
Een introductie in vedische lichamelijke oefeningen die een vergaand effect hebben op de coördinatie tussen lichaam en geest. Zij vergroten op een eenvoudige manier de soepelheid en fitheid van het lichaam. In dit seminar worden de achtergrond en de effecten besproken van deze moeiteloze vorm van Yoga.
Docent: Sjoerd Vos  

 

zaterdag 6 mei 2017
Aromatherapie
Het gebruik van essentiële oliën heeft een harmonieuze invloed op de geest, de emoties en het lichaam. Dit seminar heeft een meer workshopachtig karakter waarbij u daadwerkelijk veel oliën kunt ruiken en kunt leren over hun werking. Engels
Docent: Nadine Thomas (Seminar is in het Engels*)

 

zaterdag 3 juni 2017
Muziek van de natuur
De theoretische kant van Gandharva Veda wordt uitgelegd. U kunt genieten over de kennis van verschillende Raga’s en uiteraard ernaar luisteren en zelf ervaren welk effect deze eeuwige melodieën van de natuur hebben op de luisteraar.
Docenten: Viktoria Luhaste in samenwerking met een muzikante (Seminar is in het Engels*)

Voor aanmelding graag een e-mail naar MERUseminars@Maharishi.net

In juli en augustus is er geen seminar.

* Mocht iemand vertaling nodig hebben, bestaat de mogelijkheid dat wij daarvoor kunnen zorgen. Wilt u dat dan wel aangeven in een e-mail.

 

Open Dag

zondag 16 juli 2017, 11 – 16 uur
OPEN DAG op MERU
Kijken, proeven, ruiken en ervaren van een aantal programma’s die Maharishi Mahesh Yogi heeft ontwikkeld om het leven te verrijken en innerlijke groei te bewerkstelligen. Deze dag is gratis en voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. Kinderen zijn welkom en er zijn leuke activiteiten gepland voor hen. De allereerste MERU open dag was in 2016, werd door meer dan 1000 mensen bezocht en was een groot succes.