Seminars

Gratis presentaties over meditatie, yoga, ayurveda, bouwkunde, etc. voor een breed publiek

Wij nodigen u uit om gratis kennis te nemen van de activiteiten
op de campus in Vlodrop. In verschillende seminars leert 
u meer over natuurlijke gezondheidszorg, bewustzijnsontwikkeling, yoga, de muziek van de natuur 
en Vedische architectuur (bouwen in overeenstemming met de natuurwet).

De seminars beginnen steeds om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Daarna is er nog tijd voor vragen en een drankje.

De seminars vinden plaats in het bezoekerscentrum op het terrein van MERU Vlodrop Station 24, Vlodrop.

Voor aanmelding graag een e-mail naar MERUseminars@Maharishi.net.
Enkele seminars zijn in het Engels. Mocht iemand vertaling nodig hebben, bestaat de mogelijkheid dat wij daarvoor kunnen zorgen. Wilt u dat dan a.u.b. aangeven in een e-mail.

 

zaterdag 3 maart 2018
Muziek van de natuur
Er wordt verteld over de verschillende muziekstukken en ritmes, raga’s genaamd. Door te horen over en luisteren naar deze bijzondere klanken krijgt men de ervaring ervan en inzicht in het effect dat deze muziek heeft op de luisteraar. Gandharva Veda neutraliseert spanningen en bevordert evenwicht in de mens en in de omgeving.
(Seminar is in het Engels*)

 

zaterdag 7 april 2018
Veda en de moderne wetenschap
Veda betekent ‘Kennis”. Kennis in de breedste zin van het woord: van buitenaf feitenkennis, en van binnenuit bewustzijn. De Veda is in India bewaard gebleven en op vele manieren geïnterpreteerd. Maharishi Mahesh Yogi heeft het tot zijn levenswerk gemaakt om de oorspronkelijke kennis over de Veda, die versnipperd en verloren geraakt was, in ere te herstellen en te toetsen aan de huidige moderne wetenschap.

 

zaterdag 5 mei 2018
EEG metingen: Het geheim van het coherente brein
Het menselijk brein bestaat uit miljarden neuronen. Deze neuronen sturen elektrische stroompjes naar elkaar en daarmee worden alle processen van ons lichaam en gedrag bestuurd en bepaald. In deze workshop krijgt u inzicht in de werking van het brein en wordt tijdens een life demonstratie van de meting van de hersengolven aangetoond hoe het brein kan veranderen onder de gunstige invloed van Transcendente Meditatie.

 

zaterdag 2 juni 2018
Preventieve gezondheidszorg: Maharishi AyurVeda
De basisprincipes van de eeuwenoude, natuurlijke en preventieve gezondheidsleer Ayurveda komen aan de orde. Hoe kan ziekte worden voorkomen? Wat is uw constitutie-type? En wat betekent dat voor uw gezondheid? Praktische kennis, tips en recepten ter bevordering van een gezond en vitaal lichaam en een evenwichtige geest.

 

In januari, juli en augustus is er geen seminar.

Voor aanmelding graag een e-mail naar MERUseminars@Maharishi.net

* Mocht iemand vertaling nodig hebben, bestaat de mogelijkheid dat wij daarvoor kunnen zorgen. Wilt u dat dan wel aangeven in een e-mail (MERUseminars@Maharishi.net)

 

Open Dag

zondag 15 juli 2018, 11 – 16 uur
OPEN DAG op MERU
Er zullen stands staan waar u langs kunt lopen en waar u kunt zien, horen, proeven en ervaren wat er op MERU allemaal ontwikkeld is om het leven van ieder mens te verbeteren.
Deze dag is gratis en voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. Kinderen zijn welkom en er zijn leuke activaiteiten gepland voor hen.

 

MERU bospark

U bent ook altijd welkom voor een wandeling in ons MERU bospark in Vlodrop, rechts voor de hoofdingang bij de receptie. Het bospark is één van de officiële geluksplekken van de gemeente Roerdalen.