Indiaas klassiek concert op 2e Paasdag


In het kader van de MERU CONCERTEN organiseert MERU wederom een prachtig concert met Indiase klassieke muziek door Maharishi Mahesh Yogi weer in ere hersteld als Maharishi Gandharva Veda. En dit is de eeuwige muziek van de natuur, die haar uitwerking heeft door geest, lichaam en omgeving in harmonie te brengen met de universele ritmen van de natuur.

MERU is weer in staat geweest, zoals voor het concert afgelopen zomer, uitmuntende musici te contracteren. Het zal een fantastische avond worden met muziek voor de” stilte”.

Pandit Hariprasad Chaurasia

Pandit Hariprasad Chaurasia


Hij is een buitengewoon fluitist. Een wereldberoemd virtuoos op de bansuri, de Indiase bamboefluit. Met zijn unieke talent, zijn veelzijdigheid en onnavolgbare stijl heeft hij in vele landen zijn toehoorders betoverd en in verrukking gebracht.
Zijn onovertroffenmeesterschap op de fluit heeft hem over de hele wereld de grootste roem gebracht.
Hij heeft verschillende prestigieuze internationale onderscheidingen mogen ontvangen. De regering van India heeft hem de op een na hoogste onderscheiding de “Padma Vibhushan” toegekend. Door de Nederlandse Koninklijke familie is hij geëerd met de titel “Officier in de Orde van Oranje-Nassau”, een onderscheiding die hem door H.K.H. Prinses Maxima persoonlijk is uitgereikt. De regering van Frankrijk heeft hem de hoge onderscheiding “Chevalier dans I’Ordre des Arts et Lettres” toegekend. Voor een voorproefje kunt u luisteren op www.youtube.com/watch?v=OuiEN2roPrs

Utsav Lal – “ De Raga Pianist”

Utsav Lal


Door zijn uitzonderlijke spelkwaliteit is Utsav onderscheiden met aansluiting bij de “Young Steinway Artist” en staat hij hoog op de lijst van hedendaagse toppianisten. Utsav’s creatieve expressie van gevoelens en emoties van de ragas in de volle en warme klank van zijn piano heeft lovende kritieken gekregen. De betoverende vertolking van zijn muziek stroomt vanuit zijn diepste binnenste, natuurlijk en spontaan.
Voor een voorproefje kunt u luisteren op www.youtube.com/watch?v=vBaBoIq_bgY

Maandag, 2e paasdag, 25 april 2011, 20:00 uur, Theaterzaal,
Entree € 30,00 (prijzen zijn incl. pauzedrankje en garderobe)

Adres:

TheaterHotel de Oranjerie
Kloosterwandplein 12-16
Roermond

TheaterHotel de Oranjerie

Kaarten:

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van de Oranjerie of via hun website (zie hieronder) of bij de receptie van de MERU.

http://www.theaterhotelroermond.nl/nl/theater/programma/programma-overzicht/meru-concert/275/